Rom i Italien


Villa Borghese i Rom

En bit utanför Roms innerstad ligger denna vackra plats. Perfekt för en avkopplande eftermiddag eller en dag med konst.

Parken, som är Roms största, är dryga 6 kvadratkilometer stor och här finns bland annat fontäner, statyer, paviljonger, stigar, gläntor och en sjö att njuta av.
Här finns tre museer; från renässansen och barocken Galleria Borghese, Villa Giulia och modern konst i Galleria Nazionale d’Arte, varav Galleria Borghese är den mest kända.


Villa Borghese i Rom

Det är tack vare Scipione Borghese som vi kan beskåda denna vackra natur och de vackra verken, han gjorde nämligen den stora familjeegendomen till en privat nöjespark 1605. 1901 öppnades det för allmänheten.

På området kan man njuta av en lugn dag och strosa runt, ha picnic, gå på museum eller varför inte ta en tur med roddbåt i sjön.

Galleria Borghese

I Galleria Borghese finns släkten Borgheses konstsamling. Allt från romerska skulpturer och statyer till äldre tavlor och modern konst. Huvuddelen av allt från 1600-talet finns kvar, men en del skänktes till Louvren 1809 efter ett bröllop.
Här finns bland annat ett halvt dussin av Berninis finaste skulpturer och målningar av Caravaggio. I och med att Sciopone stödde de båda konstnärerna i deras unga ålder, finns här idag en av Roms största privata samlingar.
I undervåningen finns ett hyfsat kafé, men i Galleria Nazional d’Arte Moderne finns en ännu bättre, som dessutom har en vacker utsikt över parken.

Viktigt

Inträdet till Galleria Borghese måste förbeställas. Gör det i god tid, eftersom besöket är tidsbegränsat och biljetterna ofta slutsålda, speciellt i samband med utställningar (fördelen är dock att om man får plats så slipper man trängas).
www.ticketeria.it

Inträdet kostar 6,50 Euro, 5,25 Euro för EU-medborgare mellan 18-25 och gratis för de under 18 och över 65.

Bilder från Rom

Rom reseberättelser

Här kan ni läsa användarnas egna reseberättelser från Rom. Samt även skriva egna
Vädret i Rom
Väder i Rom
11 grader
Blåser ca 1 mps.
Solen går upp: 7:35
Solen går ner: 16:43
Uppdaterades: 25/12 19:15