Rom i Italien


Utflykter i och från Rom

Även om mycket händer inne i Rom, finns det mycket att se utanför. En dagstur utanför stadsgränsen kan vara det perfekta sättet att koppla av lite extra, se något nytt eller varför inte bara uppleva ett lite lugnare Italien.

Italien har en väldigt bra infrastruktur, och det går snabbt och smidigt att med tåg och buss ta sig utanför Rom. Hyra bil är ett annat alternativ, men klarar man inte av hetsig trafik bör man inte köra inne i Rom.
‹ Ett otroligt vacker besök är staden Tivoli med sina världsberömda trädgårdar. En annan vacker plats är Hadrianus villa sydväst om Tivoli.
En annan pittoresk stad är den välbevarade Cerveteri.

Vill man besöka museum finns bland annat ett museum i Tarquinia med terrakottahästar från 300-talet f Kr.

I området Castelli Romani finns mycket att se. Man kan bland annat besöka Palazzo Chigi i Ariccia eller varför inte bada i Lago Albano.

Man kan även åka till kusten för att bada, det finns flera orter att välja mellan. Ett tips är att höra med turistinformationen om vad de rekommenderar just nu, och hur man enklast tar sig dit.

En utflykt som verkligen sätter sig på minnet är Pompeji, den gamla vulkanstaden, det är verkligen något i en klass för sig.Bilder från Rom

Rom reseberättelser

Här kan ni läsa användarnas egna reseberättelser från Rom. Samt även skriva egna
Vädret i Rom
Väder i Rom
11 grader
Blåser ca 1 mps.
Solen går upp: 7:35
Solen går ner: 16:43
Uppdaterades: 25/12 19:15