Rom i Italien


Torg och fontäner i Rom

Att promenera runt i Rom är det bästa sättet att verkligen uppleva staden. Då kan man pausa i någon av de många mysiga torgen och vid de vackra fontänerna. Att man dessutom kan dricka vattnet ur fontänerna är bara ett plus.

Piazza Navona

Ovanpå vad som en gång var Domitianus stadium sträcker sig vad som enligt många är Roms mest fantastiska torg. Torget är fullt av kaféer, konstnärer, mimare, turister, fontäner och folkmyller.
Mittenfontänen är skapad av Bernini, likaså två av statyerna i torgets södra riktning. Vill man njuta av stämningen och folket i Rom, är detta garanterat rätt plats för en måltid, kaffe eller varför inte ett glas vin.

Campo de’ Fiori

På morgonen förvandlas torget till en färgexplosion av marknaden och på kvällarna till ett vattenhål för törstiga festare. Helt enkelt ett torg med karaktär.
Statyn på mitten av torget är tillägnad Giordano Bruno, en teolog som år 1600 brändes på bål för sina läror.

Piazza del Popolo

Vad som en gång var en plats för de typiska romerska nöjena, fester och avrättningar, förvandlades under början av 1800-talet av arkitekten Valadier till ett vackert torg. Han byggda bland annat till lejonfontäner vid obelisken.

Piazza Barberini

Vid Berninis tritonfontän från mitten av 1600-talet finns detta livliga torg. Fontänen på torget beställdes av påven Urban och har en havsgud som sprutar vatten ur en trumpetsnäcka.

Piazza Santa Maria in Trastevere

Som mycket annat i Trastevere är detta torg väldigt härligt. Här finns kaféer, restauranger och affärer samt ett 1600-tals palats och den berömda medeltidskyrkan. Vid fontänen kan man sitta på den trappformade sockeln och njuta av vimlet, lugnet eller varför inte en glass.

Piazza della Republica

I mitten av torget finns en omtalad fontän, Fontana della Naiadi. När den skulle invigas 1888 gjorde den nämligen skandal då den bestod av fyra nakna bronsnymfer som vilade mot olika vattendjur.Bilder från Rom

Rom reseberättelser

Här kan ni läsa användarnas egna reseberättelser från Rom. Samt även skriva egna
Vädret i Rom
Väder i Rom
11 grader
Blåser ca 1 mps.
Solen går upp: 7:35
Solen går ner: 16:43
Uppdaterades: 25/12 19:15