Rom i Italien


Sol & bad

Hettan kan vara stekande på somrarna i Rom, och tyvärr finns det inga stränder inne i staden. Här kommer dock på lite tips på de möjligheter som finns att svalka sig.

Många hotell har mindre pooler där man kan ta ett svalkande dopp, samtidigt som man njuter av Rom från ovan (om poolen råkar ligga på hotellets tak).

När man flyger in över staden ser man vackra sandlängor, och mycket sant, i närheten av storstadsmetropolen finns det härliga små byar med behagliga stränder och ljummet vatten.
Att lämna staden för att ta sig till en strand är kanske inte vad de flesta prioriterar, men är man i Rom längre än en weekend rekommenderas det varmt. Då får man uppleva en ny sida av Italien.

Det finns utflyktsbolag som anordnar dagsutflykter utanför Rom, till exempel till Capri. Det är även lätt att ta tåg (avgår från Termini) och bussar ut ur staden, till nya orter. Att hyra bil går även bra, men trafiken inne i Rom är hektisk så det är ett alternativ som ska tänkas över.

Två tips är en vacker stad från medeltiden cirka 115 km söder om Rom som heter Sperlonga. En vacker mindre stad med mycket konst och omgiven av härliga sandstränder. För att komma dit tar man tåg till Fondi och sedan buss.
Cirka 50 km söder om Rom ligger staden Anzio, dit kommer man på cirka en timme med tåg som kostar dryga 7 Euros. Anzio är även en turistort i sig, och en del väljer att bo här och sedan ta sig in i Rom härifrån.

Givetvis finns det många fler orter att åka till, vart man bör åka varierar på vad man är ute efter. Ett tips är att höra med turistinformationerna i Rom om vilka ställen som är bäst just när du är där.

Bilder från Rom

Rom reseberättelser

Här kan ni läsa användarnas egna reseberättelser från Rom. Samt även skriva egna
Vädret i Rom
Väder i Rom
11 grader
Blåser ca 1 mps.
Solen går upp: 7:35
Solen går ner: 16:43
Uppdaterades: 25/12 19:15