Rom i Italien


Rom område för område

Roms olika delar är karaktäristiska på sina egna sätt. Det är lätt att ta sig utanför de traditionella turiststråken och uppleva en ny sida. Alla har sin charm och här kan du läsa lite mer om dem.

På senaste tiden har Trastevere blivit allt mer populärt, och den stadsdelen, precis som andra ligger på gångavstånd från det så kallade centrumet och är definitivt värda en eftermiddag.

Ponte, Pigna, Parione & Trevi

Ett av de största turistområdena där man hittar många hotell, goda restauranger och bra shopping. Bland annat Mudeo Nazionale Romano, Pantheon, Musei Capitolini, Fori Imperiali, Fontana di Trevi och både torget Piazza Venezia och Piazza Navona ligger här. Även en av de största shoppinggatorna med exklusiva affärer.

Trastevere

Som många andra stora städer har även Rom ett område som blivit lite “hippare”, lite mer alternativt och verkligen värt ett besök. Vad som från början var ett arbetarkvarter har utvecklats till ett konstnärsområde, idag fullt med mysiga butiker och härliga restauranger.
Roms äldsta kyrka Santa Maria ligger i området, likaså många andra vackra kyrkor. På söndagar är här en stor marknad där man kan fynda.

Campitelli, Testaccio, Ripa, Celio & Campitelli – Antikens Rom

I den historiska delen av Rom, eller ja, alla är historiska men detta är kanske den mest historiska, ligger bland annat Colosseum. Här finns en blandning av lyx och vardag. Förutom Colosseum hittar man även Forum Romana, vackra kyrkor, Caius Cestius pyramid och grönskande parker.

Città del Vaticano & Borgo

Vatikanstaten är ett måste när man besöker Rom, i alla fall en snabbis. Runtomkring den finns det dessvärre inte allt för mycket att se och man ska akta för alla försäljare och butiker som gärna lurar turisterna. Stadsdelen har på många sätt förlorat lite av sin charm, men är för det ett måste när man besöker Rom. Drar man sig lite längre ut kommer man till de delarna av Roms stad som är minst turistinfluerade.

Campo Marzio, Ludovisi & Sallustiano

I början av kvarteren är det välordnat och elegant. Gränderna är smala och lyxbilarna många. Men desto längre ”ut” man kommer, desto avslappnare blir det.
I utkanten av stadsdelen ligger Villa Borghese, Roms största grönområde med trädgårdar, statyer, fontäner stigar, paviljonger och ett museum med modern konst. Den perfekta picnic-dagen helt enkelt.

Esquilino

Lite längre ut från centrum, bland kullarna, är ett forntida bostadsområde som senare blev en viktig plats i kristendomens utveckling. Här finns flera välkända, historiska kyrkor, alla vackra och unika.Bilder från Rom

Rom reseberättelser

Här kan ni läsa användarnas egna reseberättelser från Rom. Samt även skriva egna
Vädret i Rom
Väder i Rom
11 grader
Blåser ca 1 mps.
Solen går upp: 7:35
Solen går ner: 16:43
Uppdaterades: 25/12 19:15