Rom i Italien


Restauranger i Rom

I Rom finns hundratals, kanske tusentals, restauranger att välja mellan. Allt från lyxiga fem- stjärniga varianter, till enklare familjekök och stora turistrestauranger. Här kommer några favoriter.

Nästintill alla restauranger har menyer utanför, så det är lätt att både se prisklassen och vilka rätter de har.
Ett tips är att inte ge efter för de så kallade inkastarna vid en del restauranger, behöver de folk för att få in folk, kan det vara ett tecken på att restaurangen inte är så bra som den utger sig för att vara. I alla fall är det inte ett hak för romarna själva.

Något som rekommenderas starkt är att ta spårvagnen eller gå över till området Trastevere (andra sidan floden från), där man kan undvika de största turistfällorna och njuta av oftast gudomlig mat till billigare priser, på restauranger och trattorior.

Osteria Pucci dal 1947 Trastevere
Familjeägd trattoria i modern tappning. Fantastiska rätter och viner till bra priser. Bra service, mysig uteservering och snygg inredning. Ägaren är ofta på plats för att godkänna både rätter och råvaror innan de serveras.

Checchino dal 1887 Testaccio
Restaurangen ligger utanför de vanliga turiststråken men är verkligen värd ett besök då den är en av Roms mest välkända restauranger och även kan stoltsera med den största vinkällaren i staden. Har många traditionella rätter som smakar utöver det vanliga.

Sapori del Lord Byron Pigna
Ligger i det lilla men exklusiva hotellet med samma namn. Maten är fantastisk och både traditionella och moderna rätter förvandlas till kreativa matkonstverk. Elegant och klassisk inredning.

La Rosetta Pigna
Var när den öppnade den enda restaurangen i Rom som enbart serverade fiskrätter. Idag finns det fler, men La Rosettas fiskrätter är enligt många de bästa i staden. Ligger i närheten av Pantheon.

Pizzeria da Ivo Trastevere
En av de mest kända pizzeriorna i Trastevere, där turister och italienare äter ihop. Pizzorna är helt fantastiska.

Pizzeria da Baffetto Ponte
Klassas av många som Roms bästa pizzeria. Här serveras ugnsbakade pizzor i olika storlekar och smaker. Förutom pizzorna har de mest mindre rätter.

Pizzeria da Vittorio Trastevere
Mysig, liten och enkel pizzeria som chockerar med sina goda pizzor.Bilder från Rom

Rom reseberättelser

Här kan ni läsa användarnas egna reseberättelser från Rom. Samt även skriva egna
Vädret i Rom
Väder i Rom
11 grader
Blåser ca 1 mps.
Solen går upp: 7:35
Solen går ner: 16:43
Uppdaterades: 25/12 19:15