Rom i Italien


Parker i Rom

Det finns mycket att se i Rom, många nya intryck att ta in. En paus i någon av de vackra grönskande parkerna är därför det perfekta sättet att slappna av, bara vara, och göra sig redo för de kommande äventyren i staden.

Pincio

Vid Villa Borghese ligger Pincioträdgården, med sin vackra utsikt. Här finns ett vattenur, egyptisk obelisk rest av en kejsare på sin älskares grav och en gudomlig solnedgång.

Rosen- & apelsinträdgården

Bredvid varandra ligger dessa vackra trädgårdar med ljuva dofter och vackra utsikter. Vila under ett träd, lek med barnen eller varför inte äta en picknick? Från apelsinträdgården finns en vidunderlig utsikt över Tibern, Trastevere och Vatikanstaten.

Janiculum

En elegant park mellan Trastevere och Vatikanstaden. Även här finns en enastående utsikt och härlig atmosfär. Här finns dessutom en dockteater, samt en daglig ceremoni klockan 12 då kanoner smälls av.

Piazza Cairoli

Mitt i stadsmyllret finns denna relativt nyanlagda park. Absolut bästa platsen för ett välförtjänt avbrott mellan turistattraktioner och shopping. Parkbänkar, fontäner och blomstrande rabatter förgyller tillvaron i Rom lite extra.

Villa Celimontain

Sen 1552 har detta varit en traditionsenlig picknick-plats. Parken ligger i ett av innerstadens största grönområden och här hålls dessutom middagskonserter under sommaren.

Villa Doria Pamphilj

I utkanten av Trastevere ligger Roms största grönområde. Här finns villor, små sjöar, fontäner, orangerier, joggingspår som ger parken det lilla extra. Parken anlades på 1600-talet och har sedan dess varit en favoritplats för många romare.Bilder från Rom

Rom reseberättelser

Här kan ni läsa användarnas egna reseberättelser från Rom. Samt även skriva egna
Vädret i Rom
Väder i Rom
11 grader
Blåser ca 1 mps.
Solen går upp: 7:35
Solen går ner: 16:43
Uppdaterades: 25/12 19:15