Rom i Italien


Museum i Rom

I Rom finns det mängder av vacker konst att njuta av, gammal som ny, och man bör absolut inte missa en del av den. Här kommer ett handplock av alla de vackra och bedårande museer som finns att välja på.

Musei Capitolini -Palazzo dei Conservatori

I en byggnad skapad av självaste Michelangelo ryms storslagen konst. Området var en gång ett religiöst centrum, men idag är det en plats att njuta av vackra verk av flera kända konstnärer. På de två våningarna kan man beskåda målningar, statyer och mosaik, allt med sin egen historia bakom sig.
Museet har öppet tisdagar till söndagar klockan 09.00 – 20.00, och inträdet är 6,50 euro förutom för EU-medborgare under 18 och över 65 som kommer in gratis.

Musei Nazionale Romano - Palazzo Allemps

I det statliga museet som grundades 1889 finns fantastiska verk att beundra; arkeologiska fynd och antikviteter, skulptursamlingar, fresker, statyer och mosaiker bara för att nämna en del av det vackra.

Museet är sedan 1998 uppdelat på fem olika palats i staden; Palazzo Massimo, Palazzo Altemps, Diocletianus termer, Aula Ottagona och Crypta Balbi.

För 7 euro får man en 3-dagars biljett till dem. Öppettider är 09.00-19.00.

Galleria Nazionale d’Arte Antica

I de två familjepalatsen, Palazzo Barberini och Palazzo Corsini finns den statliga konstsamlingen uppdelad. Här finns bland annat Pirtro da Cortonas förvirrande illusionistiska tak och verk av El Greco, Holbein, Lippi, Caravaggio och Van Dyck.

Palazzo Barberini har öppet tisdagar till söndagar klockan 09.00 – 19.00 medan Palazzo Corsini endast har öppet mellan 8.30 till 13.50.

Villa Giulia

I en vacker byggnad från 1500-talet ryms en statlig samling av bland annat för-romersk konst, etruskiska artefakter och latinska reliker. Här visas bland annat en utställning av den första stora civilisationen på den italienska halvön, med en sarkofag från 500 f Kr. Byggnaden i sig var byggt för påven Julius III.

Museet har öppet tisdagar till söndagar klockan 08.30 – 19.00.

Galleria Nazionale d’Arte Moderna

Till skillnad från många av de andra museum i Rom, finns här modernare konst med verk av bland annat Canova, Rodin, Monet, van Gogh och Jackson. I den vackra byggnaden finns dessutom europeiskt 1800-talsmåleri, så konsten är inte allt för modern men något för den som vill se lite nyare saker.

Museet har öppet tisdagar till söndagar 9.00-19.00.

Bilder från Rom

Rom reseberättelser

Här kan ni läsa användarnas egna reseberättelser från Rom. Samt även skriva egna
Vädret i Rom
Väder i Rom
11 grader
Blåser ca 1 mps.
Solen går upp: 7:35
Solen går ner: 16:43
Uppdaterades: 25/12 19:15