Rom i Italien


Annorlunda sevärdheter i Rom

Bland alla antika sevärdheter, kyrkobesök och shoppingströg finns det några sevärdheter som sticker ut lite extra. De är lite annorlunda, lite chockerande och väldigt minnesvärda. Här kommer några favoriter av annorlunda sevärdheter i Rom.

Kapucinerkryptan

Här har benknotor och dödskallar från tusentals döda munkar använts för att dekorera väggar och tak. Här finns till och med hela kroppar, stora som små. En bisarr upplevelse, men verkligen värt ett besök för den som vågar. På ett besynnerligt sätt är det hela faktiskt mycket vackert. En väldigt stark upplevelse, men man ska veta att inga munkar dödats för kryptans skull.

Öppet fredag till onsdag, mellan 9 - 12 och 15 - 18, man betalar ett frivilligt bidrag.

Casa di Santi Giovanni e Paolo

Under en antik kyrka finns flera byggnader från 100 – 400 talet e Kr, bland annat finns här ett gammalt horhus att besöka, klassiskt inrett med kalkmålningar.

Öppet torsdag till måndag, mellan 10 – 13 och 15 – 18.

Mitraeum under San Stefano Rotondo

Medan de borgerliga var anhängare av kristendomen, var många soldater och lägre sociala grupper anhängare av något som kallades Mitrakulten. Under San Stefano Rotondo kyrkan finns ett Mitraskrin från 200-talet e Kr bevarat, och det kan besökas efter skriftlig reservation till kyrkan.

Nationalmuseet för pastan

De flesta associerar Italien med pasta och på Museo Nazionale delle Paste Alimentari kan man se hur pasta tillverkas, hur man torkar pasta och ännu viktigare, hur man kokar den perfekta al dente-pastan.
Här finns dessutom en liten shop.

Öppet dagligen mellan 9.30 och 17.30

Katternas fristad

I centrala Rom finns katternas fristad. Det är i Largo Argentina som Dr Silvia Viviani med hjälp av frivilliga volontärer driver sitt kattprojekt. På veterinärkliniken kan man beundra arbetet eller adoptera en katt, mottot är nämligen att inga katter ska avlivas.
På torget kryllar det dessutom av katter, och det är en annorlunda syn att se så många fria katter i en stadsmiljö.

Veterinärkliniken har öppet dagligen mellan 12 till 18.

Mamertinefängelset

På det antika Roms fängelse från 700-600-talet f Kr sägs bland annat en keltisk hövdingm gallisk kung och Petrus ha varit fängslade. I en av hålorna påstås det finnas ett tryck av Petrus huvud, efter att han blivit inknuffad av de brutala vakterna. Fängelset har under vintern dagligen öppet mellan 9-17 och under sommaren 9-19.

Bilder från Rom

Rom reseberättelser

Här kan ni läsa användarnas egna reseberättelser från Rom. Samt även skriva egna
Vädret i Rom
Väder i Rom
11 grader
Blåser ca 1 mps.
Solen går upp: 7:35
Solen går ner: 16:43
Uppdaterades: 25/12 19:15